O NAMA

Smeštaj u staračkom domu

Dom za stare „Gardoš“ poseduje sve što je potrebno za bezbedan, udoban smeštaj i adekvatno čuvanje starijih osoba. Sobe su opremljene savremenim i praktičnim nameštajem, namenski dizajniranim za potrebe starih lica, LED televizorima, kablovskom i klima uređajima.

Sve prostorije su prostrane i imaju dosta dnevne svetlosti. Posebnu pažnju posvećujemo higijeni prostora i vodimo računa da prostorije naših korisnika uvek budu uredne i čiste.

ZAKAŽITE OBILAZAK DOMA GARDOŠ

Dođite da se upoznamo.

Dom za stare pruža prijatnu i porodičnu atmosferu

U našem staračkom domu, korisnicima su na raspolaganju i prostrani dnevni boravak i trpezarija, koji su veoma funkcionalno i adekvatno opremljeni. Ovaj svetao i uredan prostor jeste i mesto gde naši korisnici mogu da prate tv program, slušaju muziku, čitaju novine, igraju domine, šah, slave rodjendan. To su prostorije predviđene za njihova zajednička druženja, a ujedno i prostorije gde mogu da prime posetu u uživaju i druže se sa svojim porodicama i prijateljima. Želimo da im svaki trenutak u našem domu bude prijatan i ugodan, pa im često i organizujemo i razne zabavne aktivnosti u skladu sa njihovim interesovanjima i sposobnostima.

Pored kompletno opremljenih prostorija, naš dom za stare ima prelepo dvorište, sa mnogo zelenila i cveća, u kojem se nalazi i prostran letnjikovac, koji predstavlja idealno mesto za uživanje i opuštanje u letnjim mesecima. Korisnici imaju mogućnost da uživaju u prijatnom okruženju i porodičnoj atmosferi.

Sobe u domu za stara lica

Sobe u domu za stara lica Gardoš su pažljivo osmišljene da pružaju maksimalan komfor i funkcionalnost svojim stanarima. Raspon od dvokrevetnih do višekrevetnih soba omogućava prilagođavanje različitim potrebama i preferencijama korisnika. Svaka soba je luksuzno opremljena, s naglaskom na kvalitetu i estetici, što stvara topao i pozitivan ambijent.

Prozori od poda do plafona osiguravaju obilje prirodne svetlosti, čineći prostorije svetlim i prozračnim, što doprinosi boljem raspoloženju stanara i pozitivno utiče na njihovo mentalno zdravlje. Urednost i čistoća su imperativ, stoga se redovno vrši održavanje kako bi se osigurala higijena i urednost prostora.

Nameštaj u sobama je dizajniran s posebnom pažnjom na praktičnost i bezbednost, uzimajući u obzir posebne potrebe starijih lica. Kreveti su prilagodljivi i udobni, ormani dovoljno prostrani za lične stvari, a dodatne pogodnosti poput noćnih ormarića i stolica čine svakodnevni život lakšim i udobnijim. Posebna pažnja posvećena je pristupačnosti i mobilnosti unutar soba, čime se omogućava lakše kretanje i pristup za sve korisnike, bez obzira na njihov nivo pokretljivosti.

Dnevni boravak u stračkom domu

Dnevni boravak u staračkom domu Gardoš predstavlja srce zajedničkog života i druženja. Ovaj prostrani i svetli prostor opremljen je sa pažnjom kako bi korisnici imali sve što je potrebno za ugodan i ispunjen boravak. Veliki televizor postavljen je tako da bude vidljiv iz svakog ugla sobe, omogućavajući korisnicima da zajedno prate svoje omiljene programe ili slušaju muziku koja doprinosi opuštajućoj atmosferi.

Stolovi raspoređeni po celom prostoru dnevnog boravka pružaju savršeno mesto za igru karata, domina, šaha i raznih društvenih igara, podstičući interakciju, zajedništvo i osjećaj povezanosti među stanarima. Ova aktivnost ne samo da zabavlja korisnike, već i stimuliše njihove kognitivne funkcije, čime se doprinosi očuvanju mentalne agilnosti.

Svečane prilike, kao što su rođendani, posebno su važne i u dnevnom boravku se organizuju proslave koje svima pružaju priliku za radost i veselje. Ovakvi događaji jačaju osjećaj zajedništva i pripadnosti, doprinoseći sveukupnom zadovoljstvu i dobrobiti korisnika.

Prostor je dizajniran tako da pruža udobnost i sigurnost, sa lako pristupačnim i komfornim nameštajem, namenski dizajniranim za potrebe starijih osoba. Prirodna svetlost koja obilato ulazi kroz velike prozore dodatno osvetljava prostoriju, čineći je još prijatnijom i toplijom.

U dnevnom boravku staračkog doma Gardoš, svaki dan je nova prilika za druženje, igru i stvaranje lepih uspomena, što čini ovaj prostor ključnim elementom u pružanju kvalitetne brige i podrške njegovim korisnicima.

Dvorište staračkog doma Gardoš

Objekat staračkog doma Gardoš ističe se svojim izuzetno uređenim eksterijerom koji pruža mirno i prijatno okruženje za sve korisnike. Dvorište doma je prava zelena oaza, obiluje raznovrsnim biljkama, cvetnim aranžmanima i prostranim zelenim površinama koje pozivaju na opuštanje i uživanje u prirodi. Centralno mesto u ovom prelepom dvorištu zauzima veliki letnjikovac, idealan za druženje, čitanje, ili jednostavno uživanje u hladovini tokom toplih letnjih dana. Ovaj prostor omogućava korisnicima da provode vreme na svežem vazduhu, u društvu svojih vršnjaka, čime se podstiče osećaj zajedništva i pripadnosti.

Dvorište je dizajnirano tako da zadovolji potrebe i želje svih korisnika, bez obzira na njihovu mobilnost. Šetališta su ravna i bezbedna, omogućavajući lako kretanje i pristup svim delovima dvorišta. Posebna pažnja posvećena je sigurnosti korisnika, pa je ceo prostor adekvatno osvetljen i pod stalnim nadzorom, što doprinosi osećaju sigurnosti i zaštite.

Ovo idilično dvorište ne samo da pruža estetsko zadovoljstvo i opuštajuću atmosferu, već i igra ključnu ulogu u promociji zdravog načina života među korisnicima doma, omogućavajući im da provode vreme u fizičkim aktivnostima, hortikulturnoj terapiji ili jednostavnom opuštanju u prirodi. Takođe, dvorište služi kao savršena kulisa za organizaciju raznih aktivnosti i događaja koji obogaćuju svakodnevni život u domu, učvršćujući osećaj zajedništva i pripadnosti među korisnicima.